You are here
Home > Inspiracje > Kuchnia > „Zakręcone” przetwory warzywne, czyli w poszukiwaniu oryginalnych smaków

„Zakręcone” przetwory warzywne, czyli w poszukiwaniu oryginalnych smaków

Coraz chętniej eksperymentujemy w kuchni. Próbujemy wszelkiego rodzaju nowości spożywczych, poszukujemy oryginalnych przepisów. Robimy wszystko, by zaskoczyć podniebienia naszych znajomych. Coraz częściej wracamy również do przyrządzania domowych przetworów. Tutaj wystarczy odrobina fantazji, by wprawić w osłupienie nawet największych smakoszy. Dlatego producent Cukru Królewskiego gorąco zachęca do przyrządzania oryginalnych przetworów z warzyw, np. konfitur z dyni i pomarańczy lub pikli z cukinii w curry,

Na tropie oryginalności

„Zakręcone” przetwory warzywne,  czyli w poszukiwaniu oryginalnych smakówPoszukując nowości nie kierujemy się tylko czystą ciekawością. Przede wszystkim chcemy być oryginalni. Największą satysfakcję sprawia nam pozytywne zaskoczenie na twarzach znajomych,  których poczęstowaliśmy właśnie wyjątkowym, nieznanym  im wcześniej przysmakiem.
W czasach, gdy nawet najbardziej wyszukane  produkty są ogólnodostępne, może okazać się to jednak nie lada wyzwaniem. Dlatego producent Cukru Królewskiego proponuje, by wziąć sprawy w swoje ręce i zabrać się za przygotowywanie własnych, domowych przetworów,
ale w nowym, nietypowym wydaniu.

Tradycyjnie lecz z fantazją

Własnoręcznie przygotowane weki są zdrowsze i smaczniejsze, a posiadanie ich w domowej spiżarce dodaje naszej kuchni prestiżu. Przyrządzając je, nie ograniczajmy się do kilku podstawowych i powszechnie znanych receptur. Warto przypomnieć, że przysmaki na zimę to nie tylko owocowe konfitury, dżemy czy powidła. Z Cukrem Królewskim doskonale smakują również przetwory z warzyw, np. konfitura z dyni i pomarańczy czy dżem z marchewki. Ciekawe połączenie stanowi również dynia marynowana ze śliwkami. Podanie do obiadu ogórków z chili lub z curry, a do tego marynowanego czosnku sprawi, że nawet niewyszukane danie zyska  na oryginalności. Pikle z ogórka także możemy przyrządzić na wiele sposobów. Równie dobrze smakują przygotowane w sposób tradycyjny, w musztardzie, jak i na słodko, w zalewie miodowej. Do przetworów idealnie nadają się także cukinia, buraki, papryka czy brukselka. Pomysłów na przetwory jest tyle, ilu kucharzy. Dlatego nie bójmy się eksperymentować. Znajdźmy swój własny styl i dajmy mu wyraz w „zakręconych” przetworach warzywnych. Producent Cukru Królewskiego przypomina, że równie ważne co tradycyjne, są oryginalne połączenia. Przygotowanie warzywnych przetworów na słodko jest równie proste, jak sporządzenie ulubionych konfitur owocowych. Żeby odmienić tradycyjny smak warzyw, wystarczy dodać po prostu odpowiednią ilość białego Cukru Królewskiego. 

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top