You are here
Home > Inspiracje > Kuchnia > Dziś dzień czekoladowych przyjemności

Dziś dzień czekoladowych przyjemności

Czekolada zawsze znajdzie się pod ręką, gdy trzeba poprawić humor. Nikt nie zaprzeczy, że skoro potrafi rozweselić i poprawić nastrój, zasługuje na swoje święto. Dlatego 12. kwietnia na całym świecie celebrujemy dzień kakaowych pyszności. Bez wyrzutów sumienia! Jednak prawdziwi i oddani fani czekolady obchodzą jej święto dzień w dzień. Bez względu na to, jak często pozwalasz sobie na desery, dziś osłódź sobie życie! Firma Delic-Pol czekoladowymi pysznościami rozpieszcza podniebienia Polaków już od 50-ciu lat.

Dziś dzień czekoladowych przyjemności

Obecna w Europie od XVII wieku, niegdyś uznawana była za luksus, przysługujący królom, arystokracji i kapłaństwu. Dziś obecna jest pod wieloma postaciami i dostępna na wyciągnięcie ręki. Mimo upływu lat, jej błogi smak jest nadal jednym z najbardziej pożądanych smaków świata. To proste: uwielbienie dla czekolady, dla jej zapachu i dla jej wspaniałego działania nie zmienia się od wieków. Na co tak skutecznie działa? Przede wszystkim, jak wiadomo, pysznie smakuje. Ponadto wpływa na poprawę nastroju, redukcję zmęczenia, poprawia odporność, wspomaga pracę serca i na koniec – chroni nas przed nowotworami. A to tylko część listy zalet słodkiego przysmaku! Nic w tym więc dziwnego, że wielu z nas dzień czekolady obchodzi 365 razy w roku.

Dziś dzień czekoladowych przyjemności

Szczególnie dziś bardzo mocno zachęcamy do sięgnięcia po małą dawkę endorfiny bądź obdarowania kogoś bliskiego pysznym upominkiem – paczką smakowitych ciastek Party. Delikatny biszkopt z owocową galaretką oblany wspaniałą deserową czekoladą to propozycja dla fanów smaków pomarańczy, wiśni, moreli i truskawki. Czy można wyobrazić sobie bardziej kuszący deser? Amatorzy białej czekolady zakochają się natomiast w kompozycji białego biszkoptu i bananowej galaretki. Ciastka Party idealnie podkreślą wesoły charakter dzisiejszego święta i uświetnią każdą chwilę błogiej czekoladowej rozkoszy.
 

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top