You are here
Home > Inspiracje > Kuchnia > Passata z pomidorów

Passata z pomidorów

Oliwa z oliwek, świeżo zmielony pieprz i kilka listków bazylii. Do tego tagliatelle ugotowane al dente i odrobina parmezanu. Po chwili kuchnię wypełnia intensywny aromat włoskich pomidorów i świeżych ziół. Jak prosto… Jak pysznie…

Passata z pomidorówPassata to włoskie purée z pomidorów. Pomidory zostają przetarte, dzięki czemu sos jest gładki i pozbawiony nasion. Włoska passata powstaje poprzez przepuszczenie przez sito surowych pomidorów bez skórki. Dzięki temu purée jest idealnie gładkie i kremowe.

Marka Rolnik proponuje konsumentom intensywną i aromatyczną passatę produkowaną w słonecznej Italii – idealną do przygotowywania dań kuchni włoskiej. Passata to produkt najwyższej jakości. Sos powstaje z najlepszych odmian włoskich pomidorów, które przechodzą staranną selekcję. Produkcja odbywa się we Włoszech, w oparciu o tradycyjne, regionalne receptury.  Kaloryczność sosu to zaledwie 25 kcal na 100 gram produktu. Jedna butelka zawiera 720 ml sosu z pomidorów.

Passata pomidorowa marki Rolnik pomoże nam osiągnąć kompromis pomiędzy oszczędnością czasu, a doskonałością potrawy. Dzięki niej możemy przygotować pyszny posiłek dosłownie w kilka minut. W dodatku smakuje jak w prawdziwej włoskiej trattorii.

Produkt marki Rolnik to baza do wielu sosów do mięs i makaronów. Klasyczny sos neapolitański nie wymaga prawie żadnych dodatkowych składników, poza czosnkiem i ziołami. Dodając mieloną wołowinę otrzymamy sos do spaghetti po bolońsku. Równie dobrze możemy przygotować sos pomidorowy z kurczakiem, krewetkami lub kremowy sos pomidorowo-serowy. Wszystkie można serwować z makaronem lub przekładać nimi warstwy lasagne. Sos świetnie nadaje się także do domowej pizzy.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top