You are here
Home > Inspiracje > Kuchnia > Świąteczne przepisy – Matjas a’la łosoś z pestkami granatu – Informacja prasowa

Świąteczne przepisy – Matjas a’la łosoś z pestkami granatu – Informacja prasowa

Potrawy z ryb to jeden z najważniejszych składników wigilijnego stołu. Przygotowujemy je na wiele sposobów, poczynając od tradycyjnie  smażonego karpia, poprzez smaczne galarety, a na sałatkach i różnego rodzaju przystawkach kończąc. W świątecznych przygotowaniach warto skorzystać z wysokiej jakości, specjalnie przygotowanych półproduktów, które wyjątkowo podniosą walory smakowe naszych dań.

SEKO S.A. proponuje na tę okazję Matjasa a’la łosoś – krajankę śledziową przyrządzoną tak, by smakiem oraz wyglądem przypominała mięso łososia, mającego opinię ryby eleganckiej i wykwintnej. Zaletą tego produktu jest jego wysoka wartość odżywcza – śledzie wyróżniają się bowiem na tle innych ryb prozdrowotnymi właściwościami w postaci kwasów omega, niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Matjas a’la łosoś będzie więc nie tylko doskonałą smakowo podstawą wigilijnych i karnawałowych potraw, lecz również – dostarczy nam tak potrzebnego w okresie zimowym prozdrowotnego wsparcia.
Matjas a’la łosoś.

Producent: SEKO S.A.
Waga netto: 250g; po odsączeniu: 120g
Cena: 4,50 zł.

Świąteczne przepisy - Matjas a'la łosoś z pestkami granatu - Informacja prasowaMatjas a’la łosoś z pestkami granatu

Składniki:
– 24 dag Matjasów a’la łosoś SEKO S.A. (2 opakowania)
– 3 łyżki majonezu
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– 1 dojrzały granat
– 2-3 gałązki koperku
– pieprz grubo mielony

Wykonanie:
Matjasa a’la łosoś pokroić na średnie cząstki.
Majonez wymieszać z jogurtem i połączyć ze śledziami. Doprawić do smaku grubo zmielonym pieprzem.
Całość wyłożyć na talerzyk, posypać obficie pestkami granatu. Potrawę można również udekorować gałązkami koperku.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top