Składniki:
8 czubatych łyżek mąki
8 czubatych łyżek cukru pudru
5 płaskich łyżek masła
25 dkg śmietany kremówki
20 dkg gorzkiej czekolady
16 dkg pasków migdałów
4 dkg kandyzowanej skórki pomarańczowej
4 dkg kandyzowanej skórki cytrynowej
Sposób wykonania:
Do garnka wsypać drobno posiekaną skórkę kandyzowaną, mąkę, cukier puder migdały, 4 łyżki masła i gotować na małym ogniu ciągle mieszając aż uzyskamy gładką jednolitą konsystencje. Blachę nasmarować tłuszczem, przykryć pergaminem i dokładnie rozprowadzić na nim gorącą masę. Piec około 25-30 min w temp 175-180°C. Jeszcze ciepłe ciasto pokroić na niewielkie kwadraty a następnie maczać je w czekoladzie rozpuszczonej z masłem, zostawić do zastygnięcia.
Udostępnij lub polub post: