You are here
Home > Przepisy kulinarne > Galaretka z bitą śmietaną

Galaretka z bitą śmietaną

Składniki:
2 galaretki truskawkowe
po małej kiści jasnych i ciemnych winogron
1 banan
1 mała pomarańcza
2 mandarynki
1 kubek śmietany kremówki
1 łyżeczka cukru
1/2 małej torebki cukru waniliowego

 

Sposów wykonania: 
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Winogrona pokroić na połówki (usunąć pestki), banana w półplasterki a mandarynki i pomarańcze w kostkę. (kilka winogron i cząstek mandarynki odłożyć do dekoracji). Owoce wyporcjować do pucharków zalać galaretką, wstawić do lodówki by zastygła. Przed samym podaniem ubić śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym, ozdobić galaretki kleksami ze śmietany oraz odłożonymi owocami.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top