You are here
Home > Przepisy kulinarne > Gulasz z ciecierzycą

Gulasz z ciecierzycą

Składniki:
80 dkg wołowiny – pieczeniowej – pokroić w kostkę
15 dkg ciecierzycy – namoczyć godzinę wcześniej
2 szt cebul – drobno pokroić
2 ząbki czosnku – posiekać
3 łyżki oliwy
3 szklanki bulionu
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 szt cukinii – nieduża – pokroić w plastry
sól, pieprz

 

Sposób wykonania:   
Cebule i czosnek podsmażyć na oliwie, dołożyć mięso, smażyć 10 min. Dołożyć przecier, osączoną ciecierzycę, zalać bulionem, dusić godzinę. Doprawić solą i pieprzem, dusić ok. 30 min, do miękkości ciecierzycy, dodać cukinię i gotować następne 20 min. Podawać z pieczywem lub ryżem.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top