You are here
Home > Przepisy kulinarne > Jaja a la princesse

Jaja a la princesse

Składniki:
4 jaja
2 kajzerki
2 łyżki tłuszczu
2 garści naci pietruszki
10 dkg pieczarek
1 cebula
bulion z kostki
1 łyżka mąki
sól, pieprz

 

Sposób wykonania:    
Pieczarki obrać pokroić podsmażyć na tłuszczu razem z posiekaną cebulą, podlać bulionem, gotować przez chwilę zagęścić zawiesiną z mąki i wody doprawić do smaku. Kajzerki przeciąć na pół posmarować masłem zapiec w piekarniku, jajka ugotować na pół miękko (2-3 min). Następnie na każdej grzance wygniatamy gołek, stawiamy w nim jajko, posypujemy zieleniną i polewamy gorącym, gęstym sosem pieczarkowym. Podawać z sałatą, pomidorami, groszkiem konserwowym lub sałatką jarzynową.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top