You are here
Home > Przepisy kulinarne > Jajecznica z pomidorami

Jajecznica z pomidorami

Składniki:
4 świeże jaja
2 dkg tłuszczu (masło, margaryna, bekon)
1/2 szkl mleka
2 dkg mąki
3-4 świeże pomidory
sól do smaku

 

Sposób wykonania:    
Pomidory umyć, pokroić na grube plastry. Mąkę wymieszać z małą ilością mleka, dodać pozostałe mleko i jaja, posolić dokładnie rozrobić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, położyć plastry pomidorów, podsmażyć z obu stron. Na podsmażone pomidory wylać masę jajeczną i bardzo ostrożnie mieszać aby nie zdeformować plastrów. Jajecznicę do posiłku obiadowego podawać z ziemniakami, kaszą, kluskami, z dodatkiem surówki, a do śniadania lub kolacji z samym pieczywem.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top