You are here
Home > Przepisy kulinarne > Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Składniki:
8 jajek
2 łyżki posiekanego szczypiorku
4 łyżki śmietany
tarta bułka do posypania
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz

 

Sposób wykonania:    
Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, następnie każde przekroić wzdłuż na pół, uderzając dość energicznie w skorupkę ostrym nożem i wyjąć zawartość ostrożnie by nie uszkodzić skorupek. Posiekać, dodać posiekany szczypiorek, śmietanę, pieprz, sól, masę dobrze wymieszać, nałożyć w skorupki, wygładzić powierzchnię i maczać tą stroną w tartej bułce. Smażyć na rumiano w rozgrzanym tłuszczu. Podawać jajka faszerowane do szpinaku, marchewki z groszkiem lub zielonej sałaty ze śmietaną i ziemniakami.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top