You are here
Home > Przepisy kulinarne > Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami

Składniki:
80 dkg kapusty kiszonej
1 cebula
3 dkg mieszanych grzybów suszonych
4 łyżki masła lub margaryny
1 łyżka jagód jałowca
1 łyżka mąki
2 listki laurowe
sól, pieprz, cukier

 

Sposób wykonania:    
Grzyby dokładnie opłukać i zalać 1/2 szkl ciepłej wody. Cebulę drobno posiekać i zrumienić w garnku na 2 łyżkach tłuszczu, dodać kapustę, liście laurowe oraz jagody jałowca, podlać 1/2 szkl wody i dusić około 20 min. Następnie wrzucić grzyby razem z wodą w której się moczyły i dusić przez kolejne 25 min. Z reszty tłuszczu i męki przygotować zasmażkę, podprawić kapustę i gotować jeszcze 5 min. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top