You are here
Home > Przepisy kulinarne > Knedle grzybowe

Knedle grzybowe

Składniki:
50 dkg świeżych grzybów
1 cebula
3 łyżki tłuszczu
3 czerstwe bułki
sól, pieprz
1,2 kg ziemniaków
35 dkg mąki
3 jaja
10 dkg słoniny do okraszenia

 


Sposób wykonania:   

Grzyby umyć, obrać, pokroić i podsmażyć z posiekaną cebulą. Bułki pokroić w kosteczkę ,dodać do grzybów by wchłonęły sos, dokładnie wymieszać. Następnie masę posiekać, doprawić do smaku solą i pieprzem, wbić jajo, wymieszać. Ziemniaki ugotować, przepuścić przez praskę, dodać mąkę jaja i zarobić ciasto, podzielić na kawałki i nadziewać farszem grzybowym. Knedle gotować w osolonej wodzie i polać słoniną przesmażoną z cebulą.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top