You are here
Home > Przepisy kulinarne > Kolorowa jajecznica

Kolorowa jajecznica

Składniki:
9 jajek
3-4 plasterki wędzonego schabu
2 cienkie plasterki wędzonego boczku
5 średnich pieczarek
1 pora
2 pomidory
5 dkg żółtego sera
1/2 pęczka szczypiorku
3 łyżki oleju
1 gałązka natki pietruszki
sól, pieprz biały, tarta gałka muszkatołowa

 

Sposób wykonania:   
Jajka roztrzepać, doprawić solą pieprzem i gałką, podzielić na 3 części. Usmażyć boczek. Zetrzeć ser żółty na tarce, dodać do jajek i usmażyć jajecznicę na 1 łyżce oleju. Udekorować natką i paseczkami boczku. Pieczarki pokroić w plastry, por w krążki, dodać do jajek usmażyć na łyżce tłuszczu. Pomidory obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, usunąć pestki, pokroić w kostkę, schab w wąskie paski szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z 3 częścią jajek i usmażyć na pozostałym tłuszczu. Każdą jajecznice wyłożyć do oddzielnej miseczki, podawać z bagietką.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top