You are here
Home > Przepisy kulinarne > Kotleciki z kalafiora

Kotleciki z kalafiora

Składniki:
1 duży kalafior
3/4 szkl bułki tartej
2 jajka
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżeczka masła
sól, pieprz, cukier
posiekana natka pietruszki

 

Sposób wykonania:    
Kalafior dokładnie umyć i wrzucić na wrzącą lekko osoloną wodę z dodatkiem cukru i masła. Ugotowanego kalafiora osączyć, ostudzić i drobniutko posiekać, a następnie wymieszać z jajkami, 1/2 ilości bułki tartej, solą i pieprzem. Z masy formować kotleciki, obtaczać je w pozostałej bułce tartej i smażyć je szybko z obu stron, gotowe posypać natką. Podawać z pikantną surówką.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top