You are here
Home > Przepisy kulinarne > Kotlety z warzyw

Kotlety z warzyw

Składniki:
1 cebula
1/2 niedużego selera
1 marchewka
2 łyżki masła
20 dkg fasolki szparagowej
20 dkg zielonego groszku
3 jajka
2 łyżeczki soli
3/4 łyżeczki pieprzu
4-6 łyżek bułki tartej
olej do smażenia

 

Sposób wykonania:    
Warzywa umyć, cebulę obrać i posiekać, marchewkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, całość wrzucić na rozgrzane masło i dusić przez 10-15 min. Fasolkę i groszek ugotować, osączyć, wystudzić. Wszystkie warzywa przełożyć do miski, dodać rozbełtane jajka, doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać bułkę tartą, wymieszać, uformować kotlety, odstawić na 1/2 godziny w chłodne miejsce, następnie maczać je w jajku i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top