You are here
Home > Przepisy kulinarne > Krem jogurtowy ze śmietaną

Krem jogurtowy ze śmietaną

Składniki:
3 pojemniki jogurtu naturalnego (60 dkg)
1 puszka ananasa w kawałkach
1/2 kubeczka śmietany kremówki
2 torebki cukru waniliowego
2 czubate łyżki cukru
3 dkg płatków migdałowych
3 łyżeczki żelatyny

 

Sposów wykonania: 
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, jogurt wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym (do całkowitego rozpuszczenia cukru), ananasa odsączyć z zalewy, odłożyć 8 kawałków do dekoracji, resztę pokroić w kostkę, wymieszać z jogurtem, dodać żelatynę, wyporcjować i schłodzić w lodówce. W tym czasie ubić śmietanę, ananasa do dekoracji pokroić w paski, płatki zrumienić na złoty kolor na suchej patelni. Schłodzony krem udekorować kleksami ze śmietany, ozdobić ananasem i posypać płatkami migdałowymi.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top