You are here
Home > Przepisy kulinarne > Kruche ciasteczka

Kruche ciasteczka

Składniki:
50 dkg mąki
25 dkg margaryny
10 dkg cukru pudru
1 dkg cukru waniliowego
3 dkg śmietany
3 jaja
20 dkg cukru kryształu
5 dkg orzechów

 

Sposób wykonania:     
Z mąki, margaryny, cukru pudru, cukru waniliowego, jaj oraz śmietany, szybko zagnieść gładkie ciasto i schłodzić je w lodówce. W tym czasie przygotować formy, wysmarować je tłuszczem. Ciasto rozwałkować na płaty o grubości 1/2 cm i wykrawać foremkami ciasteczka, a następnie obtaczać je w cukrze wymieszanym z posiekanymi orzechami, układać na blasze i piec je na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200°C

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top