You are here
Home > Przepisy kulinarne > Marynata do kurczaka

Marynata do kurczaka

Składniki:
1 szkl jogurtu naturalnego
sól,pieprz, przyprawa do drobiu

 

Sposób wykonania:      
Porcje kurczaka lub udka natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do drobiu, zalać jogurtem trzymać mięso w marynacie 3-4 godzin , następnie opłukać, osuszyć i upiec (mięso można trzymać w marynacie nawet całą dobę).

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Marynata do kurczaka

Składniki:
1 i 1/2 szkl wytrawnego wina czerwonego lub półwytrawnego wina białego
cebula
łodyga selera naciowego lub kawałek korzeniowego
marchewka
1 ząbek czosnku
5 ziaren pieprzu
1-2 łyżki oliwy

 

Sposób wykonania:      
Warzywa drobno pokroić, czosnek posiekać wymieszać z resztą składników, zalać mięso można przechowywać kurczaka w marynacie 12 godzin a nawet dłużej, osączyć i upiec.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top