You are here
Home > Przepisy kulinarne > Obżarciuch

Obżarciuch

Składniki:
Biszkopt:
6 jajek
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
1 kostka margaryny
1 szkl cukru pudru
2 opakowania serka homo waniliowego
3 opakowania herbatników
1/4 l wódki
Polewa:
1 szkl cukru
4 łyżki wody
3 łyżki kakao
1/2 kostki margaryny

 

Sposób wykonania:   
Z podanych składników upiec biszkopt. Piec około 40 min w temp 180°C. Margarynę utrzeć z cukrem, pod koniec dodawać partiami serek homo. Tak przygotowany krem wyłożyć na biszkopt. Na masę układamy herbatniki namoczone w wódce. Przygotować polewę: na małym ogniu rozpuścić cukier w wodzie dodać kakao (nie dopuścić do wrzenia) zestawić z ognia i dodawać posiekaną margarynę ucierając palką aż się wchłonie. Polać ciasto.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top