You are here
Home > Przepisy kulinarne > Pieczarki zapiekane w śmietanie

Pieczarki zapiekane w śmietanie

Składniki:
1,2 kg pieczarek
2 pojemniki śmietany kremówki (40 dkg)
10 dkg sera żółtego goudy
3 średnie cebule
6 łyżek oleju
2 czubate łyżki mąki
sok z 1 cytryny
1 pęczek natki pietruszki, sól pieprz

 


Sposób wykonania:   

Pieczarki umyć i obrać, większe przekroić na pól, skropić sokiem z cytryny, cebulę posiekać podsmażyć na oleju na złoty kolor dodać grzyby dusić około 15 min, przyprawić solą i pieprzem posypać mąką, podsmażyć, zalać śmietaną, wymieszać. Przełożyć grzyby do naczynia żaroodpornego posypać startym żółtym serem i zapiekać w temp 225°C przez 10-15 min. przed podaniem posypać posiekaną natką podawać z długoziarnistym ryżem na sypko.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top