You are here
Home > Przepisy kulinarne > Sałatka biało-zielona

Sałatka biało-zielona

Składniki:
80 dkg zielonych pomidorów
80 dkg zielonej papryki
25 dkg cebuli
25 dkg ogórków kwaszonych
15 dkg fasoli szparagowej
0,6 l wody
2 dkg soli
6 dkg cukru
3 dkg kwasku cytrynowego
2 dkg oleju
pieprz, ziele angielskie, kminek, czosnek

 

Sposób wykonania:   
Wyrośnięte lekko zbielałe pomidory i cebulę umyć, pokroić w krążki. Paprykę zieloną obgotować, pokroić w półkrążki, kwaszone ogórki w plastry, strąki fasoli obgotować podzielić na 2-3 części. Warzywa układać warstwami nie uciskając, zalać zalewą, dodać przyprawy, zamknąć i pasteryzować 20-25 min.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top