Składniki:
3 zupki chińskie z kurczaka (2 ostre i 1 łagodna)
1 duża podwójna pierś z kurczaka
1/2 słoika majonezu stołowego
1 duża papryka czerwona
1 duży ogórek zielony
1 puszka kukurydzy
1/2 słoiczka pieczarek konserwowych
olej
Sposób wykonania:
Na 1 zupkę – 1 szkl wrzątku. Wrzucić zupki do garnka, zalać wrzątkiem, szybko przykryć i odstawić na 10 min. Pierś pokroić w drobną kostkę podsmażyć, przykryć pokrywką i dusić jeszcze przez chwilę, gotowe mięso dodać do zupek i wystudzić. Następnie dodajemy paprykę ogórek, pieczarki (wszystko pokrojone w drobną kostką), kukurydzę i majonez. Całość wymieszać ewentualnie doprawić do smaku.
Udostępnij lub polub post: