You are here
Home > Przepisy kulinarne > Torcik straciatella

Torcik straciatella

Składniki:
Biszkopt kakaowy z 6 jaj
Krem:
1 kubeczek jogurtu kokosowego (150g)
5 dkg wiórków kokosowych
1/2 szkl kremówki
2 jaj
6 łyżek likieru malibu
2 czubate łyżki cukru
1 łyżeczka żelatyny
Do dekoracji:
1 szkl kremówki
1 łyżeczka żelatyny
3 łyżki cukru
8 dkg wiórek kokosowych
5 dkg wiórek czekoladowych

 

Sposób wykonania:   
Żelatynę do dekoracji i na krem wsypać do osobnych szklanek i rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Jajka i cukier ubić na parze, wystudzić. Ubić śmietanę i wymieszać z jogurtem kokosowym a następnie łączyć z ubitymi jajami oraz likierem, żelatyną oraz wiórkami. Biszkopt nasączyć, przełożyć kemem i schłodzić w lodówce przez 4 godziny. Przed podaniem górę i boki tortu udekorować śmietaną ubitą z cukrem i wymieszaną z żelatyną, boki posypać wiórkami kokosowymi a górę wiórkami czekoladowymi zmieszanymi z kokosowymi.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top