You are here
Home > Inspiracje > Kuchnia > Pomidor, czyli “jabłko miłości”

Pomidor, czyli “jabłko miłości”

Pomidor jest jednym z najmocniejszych afrodyzjaków. Czerwona, energetyczna barwa poprawia nastrój, a właściwości odżywcze mają zbawienny wpływ na samopoczucie. Dzięki nowym Pomidorom krojonym z chili Podravki przygotowanie romantycznej i pikantnej walentynkowej kolacji będzie równie relaksujące, co wieczór tylko we dwoje.

Pomidor, czyli “jabłko miłości”Romantyczna kolacja we dwoje w walentynkowy wieczór? Oczywiście, że tak! W końcu popularne powiedzenie “przez żołądek do serca” jest ponadczasowe. Idealna kolacja jest jednak nie tylko aromatyczna, ale także łatwa w przygotowaniu, by pozostawić Tobie czas, “by zrobić się na bóstwo”. Nowość Podravki – Pomidory krojone z chili – daje pewność, że wszystko będzie smaczne i gotowe na czas.

Pomidory krojone z chili to gwarancja soczystego smaku pomidorów, także w środku zimy. Produkt jest gotowy do spożycia – bez konieczności mycia, parzenia i obierania warzyw. Pomidory – nazywane przez Francuzów “pomme d’amour”, czyli “jabłko miłości” – to niskokaloryczne źródło błonnika, potasu, witamin: A, C, E, naturalnych przeciwutleniaczy oraz likopenu. Wszystkie te składniki odżywcze są niezbędne dla zdrowia i mają dobroczynny wpływ na skórę, włosy i paznokcie.

390-gramowy, wygodny kartonik Pomidorów krojonych z chili to idealna porcja dla dwojga, którą można wykorzystać jako sos do makaronu z krewetkami, pizzy lub do przygotowania ulubionej zupy pomidorowej, dań mięsnych oraz warzywnych.

Poza Pomidorami krojonymi z chili na sklepowych półkach znaleźć można także inne pomidorowe produkty Podravki: pomidory krojone (bez dodatków); pomidory krojone z bazylią i oregano; czosnkiem i oliwą oraz z ziołami prowansalskimi; toskański sos pomidorowy z czosnkiem i pietruszką; włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano; przecier pomidorowy oraz przecier z bazylią.

Specjalnie na walentynki proponujemy:

MAKARON Z PIKANTNYM SOSEM
(składniki dla dwóch osób)

Pomidor, czyli “jabłko miłości”Składniki:
Pomidory krojone z chili Podravka (390g)
Oliwa z oliwek (1 łyżka)
Mięso mielone (100g)
Makron penne (300 g)
Natka pietruszki (1 łyżka)
Masło (20g)
Starty ser Pekorino lub kawałki sera Ricotta
Sól i pieprz (do smaku)

Przygotowanie:
Dopraw mięso do smaku solą i pieprzem, następnie podsmaż je na oliwie z oliwek, dodaj krojone pomidory z chili i duś przez około 10 minut. W razie potrzeby dodaj trochę wody. Pikantny sos posyp pietruszką, a potem go wymieszaj z ugotowanym makaronem.

Rada:
Podawaj na ciepło, posypane startym serem lub kawałkami sera ricotta.

Czas przygotowania: 20 minut

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top