You are here
Home > Inspiracje > Kuchnia > Smak herbaty zamknięty w piramidce

Smak herbaty zamknięty w piramidce

Jednym z najważniejszych elementów w procesie parzenia herbaty jest zapewnienie mieszance odpowiedniej przestrzeni. Herbaciane piramidki Liptona ułatwiają proces przygotowywania, wydobywając z liści herbaty i owoców ich naturalne walory.

Eksperci marki Lipton zaprojektowali specjalne torebki w kształcie piramidek, które zapewniają odpowiednio dużo miejsca, aby wydobyć smak i aromat herbaty. 

Na smak herbaty wpływ ma także:

  • czas parzenia (herbata parzona do 3 minut posiada właściwości pobudzające; zaparzana ponad 3 minuty – działa relaksująco)
  • dobra jakość wody (tylko świeżo zagotowana woda posiada wystarczająco dużo tlenu, by w pełni wydobyć aromat herbaty)
  • temperatura wody (100 st. C. – herbaty najlepiej zaparzać wrzątkiem, dla zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego)
  • przechowywanie (herbatę przechowujemy w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu, z dala od ostrych zapachów)

Delikatny, łatwo przepuszczalny materiał, z którego wykonana jest torebka, ułatwia wydostanie się aromatu i smaku herbacianej kompozycji zawartej wewnątrz. Odpowiednia wielkość piramidki sprawia, że mieszczą się w niej nawet większe kawałki owoców.  

– Oryginalny kształt piramidki został zaprojektowany z myślą o najbardziej wymagających smakoszach. Kształt i budowa piramidki pozwala cieszyć się najwyższej jakości herbatą – mówi Maja Medowska, Brand Manager marki Lipton. – Prawidłowe parzenie jest jednym z ważniejszych czynników wpływających na smak herbaty. Torebki „piramidki” pomagają w sposób optymalny wydobyć walory napoju.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top