You are here
Home > Przepisy kulinarne > Babeczki marcepanowe

Babeczki marcepanowe

Składniki:
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
1 duża puszka brzoskwiń lub innych owoców z kompotu
12 1/2 dkg marcepana
1 łyżka cukru pudru
1 białko
trochę konfitury brzoskwiniowej lub innej w zależności od użytych owoców

 

Sposób wykonania:     
Ciasto rozmrażać około 3 godziny, według przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie lub inne owoce osączyć na sicie. Marcepan wymieszać z cukrem pudrem i białkiem. Rozmrożone ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm i wyciąć 12 placuszków. Blachę zwilżyć wodą, ułożyć na niej babeczki, posmarować je kremem marcepanowym, a na wierzchu ułożyć brzoskwinie lub inne owoce. Piec około 18 min w temp 225°C. Jeszcze gorące posmarować podgrzaną konfiturą.

Udostępnij lub polub post:

One thought on “Babeczki marcepanowe

Dodaj komentarz

Top