You are here
Home > Przepisy kulinarne > Indyk z ananasem

Indyk z ananasem

Składniki:
60 dkg filetów z indyka
25 dkg ryżu basmanti lub panta
3 mandarynki
1 puszka ananasów
5 dkg klarownego masła lub margaryny
1-2 łyżeczki łagodnej musztardy

 

Sposób wykonania:   
Ugotować ryż na sypko. Mandarynki obrać podzielić na cząstki i przekroić na połówki. Ananasa odsączyć z zalewy (zachować zalewę) i pokroić na kawałki. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i podsmażyć na maśle, dodać curry, owoce, zalewę ananasowa i dusić na małym ogniu pod przykryciem 10-12 minut. Pod koniec duszenia dodać ryż, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top