You are here
Home > Przepisy kulinarne > Makaron mięsny

Makaron mięsny

Składniki:
20 dkg makaronu
30 dkg gotowanego lub pieczonego mięsa
20 dkg pieczarek
10 dkg ostrego startego sera
1 cebula
1 pełna łyżka tłuszczu
posiekana zielenina
sól, pieprz, trochę przyprawy myśliwskiej

 

Sposób wykonania:    
Makaron ugotować w tym czasie zmielić mięso w maszynce, pieczarki obrać, pokroić w paseczki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż odparowania soku. Dodać wówczas cebulę pokrojoną w plastry, podsmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron zaraz po odcedzeniu wymieszać z cebulą, pieczarkami, mięsem i przyprawami tak aby miał pikantny smak, wyłożyć na talerze, posypać serem i zieleniną.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top