You are here
Home > Przepisy kulinarne > Marynata do wieprzowiny

Marynata do wieprzowiny

Składniki:
1 szkl wody
2/3 szkl octu winnego
10 ziaren pieprzu
2 liście laurowe
cebula
20 ziaren jałowca
nieco rozmarynu i szpilek świerkowych

 

Sposób wykonania:      
Cebulę drobno posiekać. wymieszać wszystkie składniki, zalać mięso marynatą.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Marynata do wieprzowiny

Składniki:
1/2 l białego wytrawnego wina
1 cebula
1 marchewka
1 por
mały kawałek selera
2 ząbki czosnku
1 goździk
kilka ziaren pieprzu
liść laurowy, tymianek

 

Sposób wykonania:      
Pieprz rozbić w moździerzu, warzywa zetrzeć na tarce, czosnek drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki włożyć mięso i zostawić w marynacie na noc w lodówce.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top