You are here
Home > Przepisy kulinarne > Przysmak z zielonej fasolki

Przysmak z zielonej fasolki

Składniki:
60 dkg zielonej fasolki – obrać, pokroić, gotować 15 min, odcedzić
4 szt cebul – drobno pokroić
300 ml octu winnego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
20 dkg cukru brązowego
2 łyżki musztardy
1 łyżeczka soku cytrynowego
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki curry

 

Sposób wykonania:   
Cebulę gotować pod przykryciem w 125 ml octu 10 min. Zdjąć z ognia. Pozostały ocet wymieszać z mąką i zagotować dodając cukier, musztardę, sól, curry i sok cytrynowy cały czas mieszając. Gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu 10 min. Po tym czasie dodać do tego cebulę i fasolkę, gotować przez 10 min, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem, aby fasolka była pikantna. Przełożyć do dwóch 0,5-litrowych słoików, i albo zagotować i do piwnicy, albo przechowywać w lodówce.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top