You are here
Home > Przepisy kulinarne > Zapiekanka z ryby (w całości)

Zapiekanka z ryby (w całości)

Składniki:
1 ryba w całości
1 łyżka ziół (bazylia, estragon, cząber, rozmaryn, tymianek)
po 3-4 łyżki drobno posiekanych: pietruszki, szczawiu i szpinaku
4 łyżki drobno posiekanych pieczarek
1 łyżka masła
1 łyżka bułki tartej
1 szkl białego wytrawnego wina
sól, pieprz

 

Sposób wykonania:      
W podłużnej żaroodpornej formie do zapiekania ułożyć na grubość 1 cm: zioła pietruszkę, szczaw, szpinak, pieczarki, masło i bułkę tartą, ułożyć na nich rybę, polać winem, posypać solą, pieprzem, przykryć przykrywką i wstawić do piekarnika na około 45 min. Od czasu do czasu podlewać wodą.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top