You are here
Home > Przepisy kulinarne > Sałatka marynarska po mojemu

Sałatka marynarska po mojemu

Składniki:
4 płaty śledziowe z zalewy octowej
2 średnie ogórki konserwowe
1 słodkie jabłko
7-8 pieczarek konserwowych
100g sera żółtego typu Gouda
1 mały jogurt brzoskwiniowy
3 ugotowane jajka
1 pęczek szczypioru
pieprz grubo zmielony do smaku

 

Sposób wykonania:
Płaty śledziowe, ogórki i obrane jabłko pokroić w średnią kostkę, a pieczarki w plasterki. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubym oczku. Dodać jogurt brzoskwiniowy, pieprz do smaku i wszystko wymieszać. Całość przełożyć do miseczki. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce na grubym oczku i posypać nimi sałatkę. Na samą górę położyć drobno pokrojony szczypiorek.
Sałatkę w razie potrzeby można wzbogacić łyżką majonezu.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top