You are here
Home > Przepisy kulinarne > Malibu

Malibu

Składniki:
10 dkg wiórek kokosowych
1 szkl spirytusu
po 1 puszce mleka skondensowanego słodzonego i nie słodzonego.

 

Sposób wykonania:   
Wiórki zalać spirytusem i odstawić na 7 dni po czym odcisnąć, spirytus wymieszać z mlekiem, przelać do butelek.

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Malibu

Składniki:
200g wiórków kokosowych
1/2 l spirytusu
1/2 l wody
2 puszki mleka skondensowanego słodzonego

 

Sposób wykonania:   
Wiórki zalać spirytusem i odstawić na 7 dni, odcisnąć, spirytus rozmieszać z wodą a następnie z mlekiem, przelać do butelek (wiórki można wykorzystać do ciasta).

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top