You are here
Home > Przepisy kulinarne > Ryż po meksykańsku

Ryż po meksykańsku

Składniki:
160g ryżu jaśminowego Fit`s (2 torebki)
kukurydza 1 puszka
czerwona fasola (1 puszka)
cebula (2 szt.)
parówki (3 szt.)
olej, sól, chili

 

Sposób wykonania:
Ugotować ryż według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu. Pokroić cebulę i parówki w kostkę, następnie wrzucić na rozgrzany olej i poddusić. Do cebuli i parówek dodać odsączona kukurydzę oraz fasolę z puszki wraz z sosem. Dusić pod przykryciem. Doprawić chili do smaku (chili nada potrawie ostrzejszy smak, typowy dla kuchni meksykańskiej). Ugotowany ryż można wymieszać z warzywami albo podać na sypko, polany sosem.
 

Udostępnij lub polub post:

Dodaj komentarz

Top